Reivindiquem #dretalLleure a la Plaça de les Tereses

El 20 de novembre se celebra el Dia dels Drets de l'Infant (DUDI) i les entitats que formem part de la Federació volem aprofitar aquesta efemèride per reforçar la tasca en favor dels drets de l’Infant que desenvolupem des dels centres d’esplai. L’any 2014, coincidint amb el 25è aniversari de la Convenció, es va posar en marxa #DretalLleure, una campanya al carrer, per sensibilitzar i reivindicar l’acompliment de l’article 31.

 

Enguany, fem un pas més i la campanya #DretalLleure vincula la reivindicació del dret al joc (art. 31), amb els drets referits a la no discriminació (art 2) i l’educació envers una cultura de pau (art.29). Suposa seguir impregnant l’acció educativa amb els infants, joves, famílies i comunitat en general, dels valors i l’esperit del programa educatiu que estem desenvolupant des d’aquest curs, “EnCORatja’t” al voltant de la igualtat de gènere i la violència zero.

 

Volem refermar des d’aquesta perspectiva el compromís per promoure, des de l’àmbit de l’educació en el lleure, els principis d’igualtat i cultura pau.

 

“L’infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques. “ Article 31

 

“Els Estats membres han de respectar els drets enunciats en aquesta Convenció i assegurar-los a tots els infants sota la seva jurisdicció sense cap mena de discriminació, independentment de la raça, el color, el sexe, la llengua, la religió, l’opinió política o d’altra mena, l’origen nacional, ètnic o social, la posició econòmica, la incapacitat física, el naixement o qualsevol altra condició de l’infant, dels seus pares, o dels seus tutors legals”. Article 2

 

“L’educació ha d’anar adreçada a preparar l’infant a una vida responsable en una societat lliure, amb esperit de comprensió, pau, tolerància, igualtat entre els sexes i amistat”. Article 29

 

Per aquesta raó estem organitzant una acció reivindicativa pel dia 18 de novembre a la Plaça de les Tereses de Mataró de 17 a 19h, una activitat en favor dels Drets de l’Infant i que consistirà en la ocupació de la via pública per a realitzar jocs amb els infants, les famílies i la comunitat. Durant l’acte, es llegirà un Manifest comú.

 

És per aquest motiu que ens posem en contacte amb vostès, per a informar-los de la realització d’aquesta activitat i convidar-los a participar i a difondre-ho.

 

Moltes gràcies per la seva col·laboració